سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل
تجربیات و دستورالعمل های کشورهای مختلف در زمینه چگونگی ادغام طب سنتی در نظام سلامت به اشتراک گذاشته شد
صاحب نظران حوزه طب های سنتی و مکمل از سراسر جهان، در 5 نشست تخصصی راهکارها و چالش های بهره گیری کارآمد از طب سنتی را مطرح کردند.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل در قالب 5 نشست تخصصی و طی دو روز، پنج شنبه و جمعه 1 و 2 آذرماه 1403 در هتل قلب بیمارستان شهیدرجایی تهران باحضور متخصصان و صاحب نظرانی از کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی و آمریکا برگزار شد.
نخستین روز این سمپوزیوم به سه نشست در صبح و بعد ازظهر اختصاص یافت.
نشست اول با موضوع سیاست جهانی و ملی برای ادغام طب سنتی در نظام سلامت کشور و با سخنرانی نخستین سخنران همایش، دکتر روشنک مکبری نژاد، رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران آغاز شد.
دکتر مکبری نژاد پیرامون سیاستگذاری ها و اسناد بالادستی طب ایرانی در زمینه ادغام این طب در نظام سلامت و ارائه خدمات در این حوزه صحبت کرد و از 4 سند بالادستی مهم در حوزه طب ایرانی و همچنین نهادهای مرتبط که نقش مهمی در توسعه و ارتقای این دانش ایفا کرده اند، یاد کرد.
دومین سخنران این همایش، دکتر ظاهر احمد، مدیرکل مرکز مطالعات طب یونانی (CCRUM) وزارت آیوش هند بود که سخنرانی خود را به بیان سیاستگذاری ها و مقررات هند درخصوص خدمات طب سنتی و ادغام آن در نظام سلامت این کشور اختصاص داد.
سخنران بعدی نشست دکتر ریکاردو گلمن، رئیس کنسرسیوم دانشگاهی برزیل برای سلامت یکپارچه بود که به صورت آنلاین با موضوع مقررات آمریکای جنوبی درخصوص آموزش و ارائه خدمات طب سنتی سخنرانی کرد.
دکتر کارل هاینز استینمتز، مدیر مؤسسه طب سنتی اروپا سخنران بعدی این نشست بود که پیرامون جایگاه طب سنتی اروپایی و ادغام آن در نظام سلامت کشورهایی اروپایی صحبت کرد.
سخنرانی آنلاین دکتر الکساندر تیلیکیدیس، رئیس آکادمیای یونان با موضوع خدمات طب سنتی در یونان، پایان بخش این نشست بود.
موضوع نشست تخصصی دوم سمپوزیوم نیز به سیاستگذاری جهانی و ملی برای ادغام طب سنتی در نظام سلامت اختصاص داشت و دکتر کتمانی جونگیامدی، از مرکز طب کاربردی تایلندی بیمارستان سیریراج دانشگاه ماهیدول تایلند با سخنرانی پیرامون مقررات کشور تایلند در ادغام طب سنتی تایلندی در نظام ملی سلامت این کشور، آغازگر آن بود.
در ادامه نشست دکتر دن سویانتی، مدیر بهداشت عمومی وزارت بهداشت اندونزی به صورت آنلاین پیرامون مقررات طب سنتی اندونزی در حوزه های آموزش، خدمات و محصولات سخنرانی کرد.
دکتر ینسوک کانگ، مدیر مرکز همکاری های بین المللی و آموزش طب کره ای دانشگاه وانک وانگ کره جنوبی نیز در این نشست پیرامون ارائه خدمات طب کره ای در سیستم سلامت کره جنوبی از آموزش تا بالین صحبت کرد.
در ادامه، دکتر محمدهاشم هاشم پور، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیرامون جایگاه طب سنتی ایران در تولید علم سخنرانی کرد.
در پایان این نشست، سخنرانی دکتر رازک محمد غیاثی، پژوهشگر سالمندشناسی اجتماعی در مرکز تحقیقات جمعیت و سلامت آفریقا (APHRC) در رابطه با آموزش، درمان و تولید محصولات طب سنتی در غنا بود.
موضوع نشست تخصصی عصر روز اول سمپوزیوم را آموزش و به ویژه آموزش عالی در طب سنتی در بر می گرفت.
اولین سخنران این نشست، دکتر سیدمهدی میرغضنفری، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت بود که با موضوع جایگاه طب سنتی در آموزش عالی ایران سخنرانی کرد.
سخنران دوم دکتر پراویت آکاراسرینونت، رئیس مرکز طب سنتی تایلندی دانشگاه ماهیدول تایلند بود که پیرامون برنامه های آموزشی و آموزش عالی طب تایلندی در کشور تایلند صحبت کرد.
در ادامه این نشست، موضوع طب سنتی از آموزش تا بالین در آفریقای جنوبی توسط دکتر مجیب حسین، هماهنگ کننده طب یونانی در دانشگاه کیپ غربی آفریقای جنوبی به صورت آنلاین ارائه شد.
دکتر حسین رضایی زاده، دانشیار گروه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر بورد تخصصی طب ایرانی و تاریخ پزشکی سخنران بعدی این نشست بود که سخنرانی خود را به موضوع گزارش ورود دو واحد درسی طب ایرانی و مکمل اجرا شده در برنامه های درسی رشته های علوم پزشکی در مقطع کارشناسی اختصاص داده بود.
روز اول سمپوزیوم با سخنرانی دکتر بین وانگ، رئیس فارماکولوژی طب سنتی چینی در اداره دولتی طب سنتی چین درباره جایگاه طب سنتی چینی در آموزش عالی کشور چین پایان یافت.
روز دوم سمپوزیوم به دو نشست تخصصی اختصاص پیدا کرده بود.
نشست اول بر موضوع مقررات ادغام خدمات طب سنتی تمرکز داشت.
دکتر الفت النساء، رئیس واحد عملکردی خدمات طب سنتی بیمارستان سارجیتو اندونزی، اولین سخنران این نشست بود که با موضوع ادغام خدمات طب سنتی در نظام سلامت اندونزی صحبت کرد.
در ادامه دکتر آیه نقی زاده، عضو کمیته بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت پیرامون ادغام طب ایرانی در نظام سلامت ایران سخنرانی کرد.
سومین سخنران این بخش دکتر غزاله حیدری راد، دانشیار طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بود که پیرامون آنکولوژی یکپارچه در ایران صحبت کرد.
دکتر محمد کمیل، مدیرکل انجمن جامع سلامت لوتوس امارات متحده عربی، سخنرانی خود را با موضوع مقررات طب سنتی در امارات متحده عربی به صورت آنلاین ارائه کرد.
پایان بخش این نشست، سخنرانی آنلاین دکتر فاطمه معظمی پیرو، دانش پژوه مؤسسه ملی آیورودا هند با موضوع استراتژی ادغام طب سنتی و مکمل در سیستم سلامت ملی هند بود.
نشست پایانی این همایش با موضوع مقررات مربوط به محصولات طبیعی و سنتی ارائه شد.
در ابتدای این نشست، دکتر مینک تانگ، مدیر اجرایی مؤسسه تحقیقات طب چینی پکن پیرامون توسعه محصولات طب چینی و طبیعی در چین صحبت کرد.
این نشست با سخنرانی دکتر روی آپتون، رئیس انجمن داروسازی گیاهی آمریکا، به صورت آنلاین با موضوع مقررات طب سنتی و محصولات طبیعی و گیاهی در آمریکا ادامه پیدا کرد.
در ادامه، دکتر محسن دهلوی، رئیس بنیاد جهانی طب یونانی هند درباره مقررات تولید محصولات طبیعی و سنتی در هند صحبت کرد.
سپس دکتر رودابه بهرام سلطانی، معاون بین الملل دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پیرامون استانداردسازی محصولات طبیعی و سنتی در ایران سخنرانی کرد.
نشست های تخصصی سمپوزیوم با سخنرانی دکتر پیمان پرویز راد، دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و مشاور ارشد سیستم های مدیریت و کیفیت، درخصوص جمع بندی مطالب ارائه شده توسط سخنرانان 5 نشست تخصصی برگزار شده، به پایان رسید.
ارسال نظر