متن مورد نظر خود را جستجو کنید
سرخط خبرها
  • تاریخ انتشار : 1403/08/22 - 13:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 207
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل برگزار خواهد شد

در نشست خبری سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل، بر اهمیت بین‌المللی‌سازی طب ایرانی تأکید شد.

سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، نشست خبری سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل، با حضور دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر محمود فاضل، رئیس شورای عالی نظام پزشکی، دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، و دکتر آرمان زرگران، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس سمپوزیوم، دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳، در ساختمان هروی دانشکده طب ایرانی برگزار شد.

در این نشست خبری، دکتر حسینی یکتا با بیان اهمیت برگزاری این سمپوزیوم و همسویی آن با راهبردهای سازمان جهانی بهداشت، گفت: این سمپوزیوم فرصتی ارزشمند برای تبادل تجربیات با سایر کشورها در حوزه آموزش، پژوهش و بهره‌مندی از طب سنتی و گیاهان دارویی است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه با تأکید بر دستاوردهای ادغام طب سنتی در نظام آموزشی دانشگاه، افزود: گروه مخاطب ما در هدف‌گذاری برای این سمپوزیوم؛ سیاستگذاران، سیاستمداران، تصمیم سازان و تصمیم گیران نظام سلامت هستند زیرا تجربیات کشورها و دانشگاه‌های مختلف که تعداد بسیار زیادی از رشته‌های مرتبط با طب مکمل و سنتی را تدریس می‌کنند و دانش مرتبط با آن را به کشورهای مختلف صادر می‌کنند بدون شک در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های آتی ما در نظام سلامت تأثیرگذار خواهد بود.

در ادامه نشست خبری، دکتر فاضل با بیان این مطلب که بسیاری از روش‌های درمانی مدرن برگرفته از دانش و تجربه‌های بزرگان پزشکی ایران همچون بوعلی سینا و محمد زکریای رازی است، گفت: این طب غنی و ارزشمند، مبانی و اصولی در خود جای داده که هنوز هم با روش‌های نوین پزشکی همخوانی و هم‌سویی دارد.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی همچنین گفت: مفاهیمی همچون «طب مبتنی بر شواهد» و «طب شخصی و فردی» که امروزه در حوزه‌های سلامت و درمان مطرح شده‌اند، در حقیقت منطبق با شیوه‌ها و آموزه‌های مفاخر پزشکی ایران هستند. این نشان می‌دهد که ریشه بسیاری از این مفاهیم در طب سنتی ما وجود داشته و باید از این منابع برای توسعه و نوآوری استفاده کرد.

دکتر فاضل همچنین گفت: با آگاه‌سازی عمومی و پالایش علمی این حوزه توسط متخصصان طب ایرانی، می‌توانیم جلوی افرادی که بدون پشتوانه علمی و تخصصی به ادعای طب سنتی می‌پردازند را بگیریم و اجازه ندهیم از این دانش سوءاستفاده شود و طب سنتی ایرانی به عنوان یک علم پایدار و مکمل در کنار طب مدرن به کار گرفته شود.

دکتر زرگران نیز در ادامه این نشست خبری، با ارائه توضیحاتی پیرامون اهداف و رویکردهای برگزاری این سمپوزیوم، برگزاری این رویداد را بستری برای به اشتراک گذاشتن تجربیات بین المللی در حوزه ادغام خدمات طب سنتی درنظام سلامت دانست.

مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به جایگاه پیشرو ایران در ادغام طب سنتی و طب رایج، هدف اصلی سمپوزیوم را تقویت همکاری‌های بین‌المللی در زمینه طب سنتی و مکمل عنوان کرد و از فراهم شدن فرصتی برای همکاری‌های دوجانبه و امضای تفاهم‌نامه‌های جدید با کشورهای مختلف در این سمپوزیوم خبر داد.

رئیس سمپوزیوم در ادامه گفت: در برگزاری این رویداد مهم دانشگاه های مختلف علوم پزشکی داخلی و برخی دانشگاه های خارجی ازجمله دانشگاه ماهیدول تایلند، وسترن کیپ آفریقای جنوبی و ونک وانک کره جنوبی همکاری دارند. در این سمپوزیوم، مهمانانی از قاره های اروپا، آمریکا و آسیا حضور خواهند داشت که تجربیات خود را در زمینه ادغام خدمات طب سنتی در حوزه های قانون و سیاست گذاری، نظام های آموزش عالی، خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی به اشتراک خواهند گذاشت.

در ادامه این نشست، دکتر آیتی با اشاره به پیشگامی دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه آکادمیک سازی طب سنتی، بر افزایش میزان استقبال از طب های سنتی و مکمل در دو دهه اخیر در جهان تأکید کرد و افزود: وظیفه دولت‌ها است که باتوجه  به اقبال عموم مردم به طب‌های سنتی و مکمل، به این مقوله بپردازند، درباره‌ آن پژوهش کنند و بودجه‌های پژوهشی لازم را به این مباحث اختصاص دهند و قانون‌گذاری در این حوزه را ساماندهی کنند.

معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین در ادامه با تأکید بر اهمیت اقتصادی طب‌های سنتی، افزود: ایران با وجود بهره‌مندی از پوشش گیاهی وسیعی با 8 هزار گونه گیاهی که ٢٣٠٠ گونه آن از گیاهان دارویی است و به رغم داشتن مکتب طب سنتی قوی و مبتنی بر شواهد و مدارک موجود در تاریخ پزشکی، دارای ظرفیت عظیم درآمدزایی برای کشور است و ضرورت دارد که دولت، مراکز اقتصادی و وزارت بهداشت توجه دوچندان به این مقوله داشته باشند.

سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حمایت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی کشور، 1 تا 3 آذر 1403 در محل هتل قلب بیمارستان شهید رجایی تهران برگزار خواهد شد.

  • گروه خبری : حوزه ریاست,معاونت بین الملل,همایش
  • کد خبر : 283814
خاطره فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید