کتاب A Short Introduction to Persian Medicine تالیف دکتر آرمان زرگران و دکتر آیه نقی زاده به چاپ رسید
کتاب «درآمدی کوتاه بر طب ایرانی» با هدف تشریح اصول بنیادین طب ایرانی برای ایجاد درک عمیق تر از این مکتب طبی به زبان انگلیسی تألیف شده است.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، کتاب A Short Introduction to Persian Medicine (درآمدی کوتاه بر طب ایرانی) به ویراستاری دکتر آرمان زرگران، دانشیار داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر آیه نقی زاده، دانش آموخته دکترای تخصصی طب سنتی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و به ویراستاری انگلیسی دکتر احیا عمل صالح، دانشیار آموزش انگلیسی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با حمایت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شد.
این کتاب با هدف تشریح اصول بنیادین طب ایرانی برای ایجاد درک عمیق تر از این مکتب طبی برای مخاطبان غیرفارسی زبان و به زبان انگلیسی تألیف شده است.
این کتاب در 11 فصل با موضوعات تاریخ طب ایرانی، طب تلفیقی و مکمل (رویکرد مبتنی بر شواهد)، فلسفه طبیعی در پزشکی در ایران تمدن اسلامی، مزاج در طب ایرانی، شش اصل اساسی سلامت (سته ضروریه)، مروری کوتاه بر تغذیه، رژیم درمانی و اصول غذا در طب ایرانی، اصول درمان در طب ایرانی، اصول طبقه بندی بیماری ها در طب ایرانی، داروهای ساده، داروهای مرکب و قرابادین، و اعمال یداوی در طب ایرانی ساختاربندی شده است که هر فصل توسط اساتید و متخصصان طب ایرانی و تاریخ پزشکی از دانشگاههای مختلف نگاشته شده است. هر بخش از این فصول تنها بهعنوان یک مرور مختصر عمل میکند و طیف گستردهای از موضوعاتی را در بر میگیرد که نیازمند بررسی در کتابهای جداگانه و جامع هستند.
در مقدمه این کتاب آمده است:
استفاده از طب سنتی و مکمل در کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته طی دهههای اخیر رشد چشمگیری داشته است. ادغام این مدلهای طب سنتی و مکمل در سیستمهای بهداشتی در بسیاری از کشورها تنظیم و قانونی شده است. هدف از استفاده از طب سنتی و مکمل بهرهگیری از قابلیتهای چشمگیر این روشها در درمان و مراقبتهای بهداشتی است، که مطالعات و تحقیقات اخیر آن را نشان دادهاند. همچنین، پاسخ به تقاضا و ترجیح عمومی برای استفاده از روشها و داروهای طبیعی و سنتی ضروری است. این امر اهمیت رویکرد بیمارمحور در نظام سلامت را برجسته میکند که برای پاسخ دقیق به این نیاز و جلوگیری از سوءاستفاده کلاهبرداران از اعتماد مردم ضروری است.
این رویکرد منجر به اجرای سیاستها، مقررات و زیرساختهای متنوع در کشورهای مختلف شده است که آموزش، تربیت نیرو و خدمات بهداشتی را در سطوح مختلف پوشش میدهد. در این زمینه، برخی کشورها مدلهای طب سنتی با ریشههای تاریخی دارند که فرصتهای منحصربهفردی فراهم میکنند. این مزایا شامل حفظ هویت و میراث فرهنگی، دانش بومی، و درک عمیقتر از منابع دارویی محلی است.
طب ایرانی، بهعنوان یکی از قدیمیترین انواع طب سنتی در جهان، ریشههای عمیقی در تاریخ و فرهنگ تمدن بزرگ و کهن ایران دارد. اهمیت طب ایرانی بهگونهای است که اصول کلی آن و برخی از منابع مهم آن، مانند قانون ابن سینا تا قرن شانزدهم میلادی بهعنوان یک روش درمانی گسترده و مرجع پزشکی در اروپا و آسیا مورد استفاده قرار گرفت. طب ایرانی بعدها الهامبخش توسعه سایر مدلهای پزشکی سنتی شد.
بنابراین، این طب از تاریخی بسیار غنی و تجربه نسلهای متعدد بشر برخوردار است. بهعنوان یک مدل پزشکی جهانی، از حمایتها و آزمایشهای گسترده دانشمندان برجسته در طول قرنها بهرهمند شده است. این پشتوانه علمی قوی، پایهای مستحکم برای اثربخشی و قابلیت اعتماد طب ایرانی فراهم میکند. رجوع به دانش و داراییهای این مدل طب سنتی با یک دیدگاه علمی میتواند مزایای قابلتوجهی برای سلامت و مراقبتهای پزشکی جامعه معاصر ارائه دهد. پتانسیلهای پیشگیری و درمانی طب ایرانی از طریق بازبینی منابع و مطالعات اخیر قابل بررسی و بهرهبرداری کامل است.
ارسال نظر