برگزاری جلسه ژورنال کلاب با موضوع تأثیر صمغ بادام تلخ به عنوان یک غذای فراسودمند در زنان مبتلا به دیابت نوع دو، در دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر مریم شکرانی، دستیار طب سنتی دانشکده طب ایرانی، مقاله «تأثیر صمغ بادام تلخ، به عنوان یک غذای فراسودمند،بر وضعیت متابولیک، شاخص های التهابی و سلامت روانی در زنان مبتلا به دیابت نوع دو» را ارائه کرد.
این مقاله در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نوشته شده و در سال 2023 در مجله فارماکولوژی Trials، به چاپ رسیده است. در این پروژه تحقیقاتی، 44 نفر از زنان مبتلا به دیابت نوع دو، مراجعه کننده به کلینیکهای دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پس از درنظر گرفتن معیارهای ورود و خروج انتخاب میشوند و به طور تصادفی در دو گروه 22 نفره قرار داده می شوند. یک گروه روزانه 5 گرم صمغ بادام تلخ و گروه دیگر روزانه 5 گرم پودر مالتودکسترین، به مدت 8 هفته دریافت میکنند.
در ابتدا و انتهای مطالعه؛ اطلاعات فردی، شاخص های بدنی، فشارخون، نمونه خون برای بررسی شاخص های متابولیک و التهابی بیماران موردارزیابی قرار می گیرد. همچنین میزان فعالیت فیزیکی و وضعیت روانی، با پرسشنامه های استاندارد ارزیابی میشود. در انتها نیز داده ها با نرم افزار و فرمول های آماری، آنالیز میشوند.
دکتر شکرانی هدف از انتخاب این مقاله در ژورنال کلاب را آشنایی دانشجویان و همکاران با شیوه نگارش مقالات protocol study و اهمیت نگارش این نوع مقالات و همچنین کمک به طراحی مطالعه مداخله ای بالینی برای بیماران مبتلا به دیابت عنوان کرد.
در این جلسه که روز یکشنبه 4 آبان ماه 1404 در ساختمان احمدیه و با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان دانشکده برگزار شد، دکتر روجا رحیمی، استاد داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان استاد مسئول حضور داشت.
ارسال نظر