متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1404/01/27 - 11:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 190
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

چهارمین جشنواره طب ایرانی

بیش از 50 درصد مردم جهان به نوعی از طب های سنتی و مکمل استفاده می کنند

چهارمین دوره جشنواره طب ایرانی با شعار «طب ایرانی؛ ادغام در نظام سلامت» و با معرفی برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره به کار خود پایان داد. دکتر علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت گفت: طب سنتی واقعیت جهان امروز است. این میزان از اقبال عمومی در جهان به استفاده از طب های مکمل، اهمیت و گستردگی این حوزه و جدی بودن آن را نشان می دهد.

چهارمین جشنواره طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دوره چهارم جشنواره طب ایرانی به همت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و انجمن علمی طب سنتی ایران و با هدف شناسایی، معرفی و قدردانی از پژوهشگران، نوآوران و فعالان حوزه طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی و بسترسازی برای بهره گیری از دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناورانه برای گسترش مرزهای این دانش برگزار شد.
این دوره از جشنواره با شعار «طب ایرانی؛ ادغام در نظام سلامت» به 4 بخش اصلی؛ علمی، فرهنگ و هنر، دانش آموزی و ویژه، و با محورهای؛ آموزش، پژوهش، درمان، فناوری، بین‌الملل و چهره ماندگار اختصاص پیدا کرده بود که موضوع بخش ویژه این دوره نیز، ادغام خدمات طب ایرانی در نظام سلامت بود.
مراسم پایانی این جشنواره، با حضور دکتر علی جعفریان؛ مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر باقر لاریجانی؛ استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر دامون رزمجویی؛ دبیر ستاد علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر نفیسه حسینی یکتا؛ مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و دبیر جشنواره، دکتر امیرحسین جمشیدی؛ مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، دکتر محمدحسین آیتی؛ رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر روجا رحیمی، استاد داروسازی سنتی و دبیر کمیته علمی جشنواره، و همچنین استادان، پژوهشگران، دانشجویان و فعالان حوزه طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی، روز سه شنبه 26 فروردین ماه 1404 در هتل قلب تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر رحیمی گزارشی از روند برگزاری چهارمین دوره جشنواره ارائه کرد و با بیان چگونگی آغاز به کار دبیرخانه این دوره از جشنواره؛ بخش ها و محورهای اصلی و اعضای کمیته علمی و ستاد اجرایی جشنواره را معرفی کرد.
دبیر کمیته علمی جشنواره ضمن ابراز خرسندی از افزایش اقبال پژوهشگران و فعالان حوزه های مرتبط با جشنواره طب ایرانی به این جشنواره؛ فرآیند ثبت نام، داوری، تعیین شاخص ها، امتیازدهی و انتخاب برگزیده ها را شرح داد.

قطار توسعه منطقی و علمی طب ایرانی متوقف نخواهد شد
دکتر حسینی یکتا با بیان این مطلب که قطار توسعه منطقی و علمی طب ایرانی در حال حرکت است، گفت: بزرگان، مجربین و دانشمندانی که این میراث کهن را پاس داشتند، این قطار را به راه انداختند و از سال 86 با تأسیس دانشکده های طب ایرانی آهنگ حرکت این قطار شکل دیگری گرفت و با ورود پزشکان جوان، باانگیزه و تلاشگر به این دانشکده ها، مسیر این قطار از دل دانشگاه های علوم پزشکی عبور کرد و تأثیرات شگرفی به جا گذاشت.
دبیر جشنواره طب ایرانی در ادامه گفت: فرهنگ و تمدن و پزشکی ایران به همه کسانی که در ریل گذاری مسیر قطار طب ایرانی تلاش کردند مدیون است، چراکه ما طب ایرانی را علاوه بر اینکه در حوزه سلامت اثرگذار می دانیم؛ به عنوان یک مؤلفه فرهنگی و تمدنی می‌شناسیم.
وی در ادامه با بیان فراز و نشیب هایی که در طول سالیان در مسیر توسعه طب ایرانی وجود داشته است، افزود: حرکت ما در این مسیر گاهی تند و گاهی کند شده اما هرگز متوقف نشده و همواره این مسیر رو به جلو بوده و افق های روشنی پیش روی آن ترسیم شده است.
دکتر حسینی یکتا در ادامه افزود: در دوره سوم و چهارم جشنواره طب ایرانی به نسبت دو دوره اول افزایش چشمگیر داوطلبان و علاقه‌مندان را داشتیم که نشان‌دهنده اقبال فعالان و متخصصان این حوزه در محورهای مختلف این جشنواره بوده است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه گفت: ما در حوزه سیاستگذاری طب ایرانی در داخل مرزها دو کلید واژه «ادغام طب ایرانی در نظام سلامت» و «افزایش سواد و آگاهی عموم جامعه» را مدنظر داریم و در خارج از مرزها، کلید واژه «بین المللی سازی طب ایرانی» را در برنامه ریزی های عمده دفتر طب ایرانی لحاظ می کنیم.
دکتر حسینی یکتا در ادامه از ادغام طب ایرانی در نظام آموزشی دانشگاهی ازطریق دانشکده های طب ایرانی، راه اندازی دو واحد درسی اجباری طب ایرانی برای 7 رشته گروه پزشکی، کسب رتبه های جهانی معتبر در تولید علم و کارآزمایی های بالینی، ادغام طب ایرانی در نظام سلامت ازطریق ارائه خدمات طب ایرانی به عموم جامعه در مراکز بهداشت و سلامت و ارائه شناسنامه سبک زندگی، ارائه خدمات طب ایرانی در حوزه جوانی جمعیت در مراکز درمان ناباروری، و حضور نمایندگان طب ایرانی در تمامی مجامع تصمیم‌گیر بین المللی را به عنوان بخشی از دستاوردهای کسب شده و اقدامات انجام شده در مسیر توسعه طب ایرانی برشمرد.

حمایت از تجاری سازی محصولات فناورانه در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی ضروری است
دکتر رزم جویی با بیان این مطلب که در ستاد علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی افق ها و برنامه  های خوبی تعیین شده است، گفت: برای نخستین‌بار برای دانشجویان دکترای عمومی که پایان نامه هایی با ریزبنای طب ایرانی داشته باشند، حمایت مالی تعریف شده است. همچنین برای فعالیت های فناورانه و محصول محور در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی مبلغ 6 میلیارد تومان حمایت درنظر گرفته شده است که فراخوان آن به زودی منتشر می شود.
دبیر ستاد علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با بیان ضرورت حمایت از تجاری سازی محصولات فناورانه در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی، از حمایت این ستاد در عرصه صادرات این محصولات، تولید محصولات پاراکلینیکی، توسعه و ارتقای پارک های فناوری در این حوزه، و ایجاد مراکز نوآوری و خانه های خلاق خبر داد.

دیدگاه و رویکرد جامعه و نظام سلامت نسبت به طب ایرانی تغییر کرده است
دکتر جمشیدی با بیان این مطلب که هم اکنون بیش از ۲۵۰۰ فرآورده طب سنتی دارای مجوز در کشور وجود دارد، گفت: تمام دستاوردهایی که در این مسیر حاصل شده است حاصل زحمات دانشمندان و صنعتگران این حوزه بوده است. اگر بخواهیم تأثیر پایا و پویا در این عرصه داشته باشیم باید از حضور متخصصان و فعالان این حوزه به‌خوبی بهره ببریم.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در ادامه افزود: تولیدات علمی و دستاوردهایی که کسب شده است منجر به تغییر دیدگاه و رویکرد جامعه و نظام سلامت نسبت به طب ایرانی شده است و کار اصلی ما این است که با انجام کار علمی و مبتنی بر شواهد، با خرافاتی که در جامعه رواج دارد و ذهن و روح کادر درمان فعال در طب رایج را آزرده کرده است، مقابله کنیم.

طب سنتی واقعیت جهان امروز است
دکتر جعفریان با تأکید بر این مطلب که بنابر مستندات سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیش از 50 درصد مردم جهان به نوعی از طب های سنتی و مکمل استفاده می کنند، گفت: طب سنتی واقعیت جهان امروز است. این میزان از اقبال عمومی در جهان به استفاده از طب های مکمل، اهمیت و گستردگی این حوزه و جدی بودن آن را نشان می دهد.
مشاور عالی وزیر بهداشت در ادامه افزود: از دید وزارت بهداشت هر اقدامی در حوزه سلامت انجام می شود باید برای افزایش کمیت، ارتقای کیفیت و کاهش هزینه ها برای عموم جامعه باشد و در حوزه طب ایرانی نیز باید همین ملاک عمل باشد.
دکتر جعفریان در ادامه با اشاره به مستندات سازمان جهانی بهداشت، بر سه فاکتور؛ امن بودن، تأثیرگذار بودن و مبتنی بر شواهد بودن خدمات نظام سلامت تأکید کرد و افزود: فعالان حوزه طب ایرانی، داروسازی سنتی و گیاهان دارویی می بایست تلاش کنند تا بیش از پیش تولیدات علمی مبتنی بر شواهد تولید کنند که می تواند نه تنها در سطح کشور بلکه در سطح جهان قابل ارائه باشد.
جانشین وزیر بهداشت همچنین بر لزوم استفاده از فناوری در حوزه تولید محصولات حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی تأکید کرد و گفت: امیدواریم وقتی به جشنواره دهم می‌رسیم بتوانیم ادعاهای علمی بزرگی را به جهان ارائه دهیم.
در ادامه این مراسم از زحمات و خدمات ارزنده دکتر باقر لاریجانی به عنوان یکی از تأثیرگذارترین چهره ها در مسیر احیا و اعتلای طب ایرانی و همچنین نقش بی بدیل و حمایت های بی دریغ ایشان در پایه گذاری و راه اندازی دانشکده های طب ایرانی، قدردانی شد.
در پایان این مراسم برگزیدگان دوره چهارم جشنواره طب ایرانی معرفی شدند.
در این دوره از جشنواره؛ دکتر رودابه بهرام سلطانی به عنوان پژوهشگر برتر داروسازی سنتی، دکتر آرمان زرگران به عنوان برگزیده حوزه بین الملل، دکتر نیوشا اسماعیل زاده به عنوان پژوهشگر برتر جوان داروسازی سنتی، و حامد آهن سازان به عنوان دانشجوی برتر تاریخ پزشکی انتخاب شدند.

  • کد خبر : 295200
خاطره فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید