متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/09/03 - 15:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 33
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم پایانی سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل برگزار شد

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: این سمپوزیوم فرصت بسیار خوبی بود که بتوانیم با استفاده از تجارب کشورهای مختلف مسیر بهره‌مندی منطقی تر و عالمانه تر از ظرفیت های طب سنتی را هموارتر کنیم.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل عصر روز جمعه 2 آذرماه 1403 با برگزاری مراسم پایانی در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی تهران به کار خود پایان داد.

در ابتدای این مراسم، دکتر آرمان زرگران، رئیس سمپوزیوم ضمن قدردانی از حضور تمامی سخنرانان و میهمانان سمپوزیوم به ویژه دکتر کیم، رئیس واحد طب سنتی و مکمل و تلفیقی سازمان جهانی بهداشت، از سازمان دهندگان، حامیان و دست اندرکاران سمپوزیوم که موجبات برگزاری هرچه بهتر آن را فراهم کردند، قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که اهداف این سمپوزیوم با بهره گیری از تجارب به اشتراک گذاشته شده، تحقق پیدا کند.
در ادامه مراسم دکتر آیه نقی زاده، عضو کمیته بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و یکی از ویراستاران کتاب "معرفی مختصر طب ایرانی" به معرفی این کتاب انگلیسی پرداخت.
وی درخصوص این کتاب گفت: این کتاب با هدف معرفی مبانی طب ایرانی توسط نویسندگانی از سراسر ایران تألیف شده است و تاریخ و فلسفه طب ایرانی و اصول طبقه بندی بیماری ها و معرفی انواع مختلف درمان را دربر می گیرد.

دکتر نقی زاده همچنین افزود: متن این کتاب توسط دکتر محمدحسین آیتی، دکتر روجا رحیمی، دکتر آرمان زرگران و من، ویرایش شده است و ویرایش انگلیسی کتاب را دکتر احیا عمل صالح به عهده داشته اند. این کتاب با مقدمه ارزشمند دکتر نفیسه حسینی یکتا، با حمایت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت به چاپ رسیده است.
این کتاب به زنده یاد دکتر لیلا شیربیگی، معاون آموزشی فقید دانشکده طب ایرانی که سالها در مسیر اعتلای طب ایرانی، دانش خود را بی دریغ نثار کرد، تقدیم شده است.

در ادامه مراسم دکتر علی وفایی، نسخه اولیه نرم افزار "معرفی مراکز طب سنتی ایران" را معرفی کرد.                                                                                                                                                                    وی در این باره گفت: این نرم افزار شامل معرفی مراکز درمانی طب سنتی، مراکز آموزشی و شرکت های دارویی مرتبط و راهنمای مکان جغرافیایی آنها می شود که می تواند با ایجاد سهولت در آشنایی با این مراکز، امکان برقراری تعامل با مراکز مرتبط با طب سنتی در سراسر دنیا و گسترده تر شدن همکاری های متقابل را فراهم کند.

در ادامه مراسم دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت با بیان این مطلب که به نظر می‌رسد در این سمپوزیوم سه‌روزه اتفاقات خوبی را در کنار هم رقم زدیم، گفت: امیدوارم دستاوردهای این سمپوزیوم موجب شود که درحوزه روابط بین‌الملل و بین‌المللی سازی طب ایرانی و همکاری با کشورهای مختلف در توسعه طب‌های سنتی و مکمل و ادغام این طب‌ها در نظام سلامت و درنهایت ارتقای سلامت جامعه مسیر بهتر، آسان‌تر و هموارتری را داشته باشیم.
وی در ادامه با تأکید بر بازخوردهای دریافتی در روزهای برگزاری سمپوزیوم و انعکاس خبری گسترده این رویداد بین‌المللی، افزود: این رویداد به خوبی توانست پیام‌ ما را به سیاست‌گذاران و تصمیم گیران برساند. این سه روز فرصت بسیار خوبی بود که با استفاده از تجارب کشورهای مختلف و هم‌افزایی رخ داده در این رویداد بتوانیم مسیر بهره‌مندی منطقی و عالمانه از این ظرفیت را هموارتر کنیم.
دکتر حسینی یکتا همچنین پایان این سمپوزیوم را آغاز یک مسیر دانست و گفت: در این سه روز محورهای آموزش، داروهای گیاهی، سیاست‌گذاری و موضوعات متعددی به بحث گذاشته شد، اما در حوزه طب سنتی موضوعات بسیار گسترده‌تر است و امیدوارم در سال‌های آتی این رویداد با را با محورهای اختصاصی‌تر برگزار کنیم و با رویکرد  اختصاصی تر به موضوعات حوزه طب‌های سنتی و مکمل بر اساس استراتژی سازمان بهداشت جهانی و اسناد بالادستی بپردازیم.

در ادامه مراسم دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین الملل دانشگاه با بیان این مطلب که همیشه خداحافظی کردن سخت است اما این خداحافظی نویدبخش آغاز فعالیت ها و همکاری های آینده است، گفت: این سمپوزیوم پیام های مهمی برای ما داشت که نخستین آن این است که ما باید برای رشد و اعتلای طب سنتی و مکمل در مسیر علمی تر و قانونمندتر شدن آن تلاش بیشتری داشته باشیم. نکته دیگر این است که در سراسر دنیا تجربیات مشترکی در این حوزه پشت سر گذاشته شده است که ما می توانیم با تبادل این تجربیات و تعامل بیشتر با یکدیگر، چالش های این حوزه را مرتفع کنیم و درنهایت سلامت جوامع خود را ارتقا ببخشیم.
معاون بین الملل دانشگاه در ادامه با بیان این مطلب که طب سنتی تنها یک علم نیست، بلکه هنر است، افزود: در مسیر اعتلای طب سنتی علاوه بر بهره گیری از تجربیات یکدیگر و ایجاد هم افزایی و تعامل گسترده تر، نیازمند ایجاد یکپارچگی و وحدت رویه برای دستیابی به بهترین روش ها و کسب بهترین نتایج هستیم.

در پایان این مراسم، از مهمانان ویژه و سخنرانان سمپوزیوم با اعطای هدایایی قدردانی شد.
در بخش پوسترهای ارائه شده به سمپوزیوم نیز حامد آهن سازان، دانشجوی دکتری تخصصی تاریخ پزشکی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به کسب جایزه برترین پوستر سمپوزیوم شد.

  • گروه خبری : حوزه ریاست,گروه های آموزشی,طب ایرانی,داروسازی سنتی,تاریخ پزشکی,معاونت بین الملل,همایش
  • کد خبر : 284735
خاطره فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید