متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/09/02 - 09:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 32
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل

دکتر علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در مراسم آغازین سمپوزیوم گفت: ما در وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور باید به طب سنتی به عنوان یک واقعیت نگاه کنیم و در وسعت کلان به آن بپردازیم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، مراسم آغازین سمپوزیوم بین المللی چشم انداز سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی و مکمل با حضور دکتر علی جعفریان؛ مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سانگچول کیم؛ رئیس واحد طب سنتی و مکمل و تلفیقی سازمان جهانی بهداشت، دکتر محمد رئیس زاده؛ رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، دکتر نفیسه حسینی یکتا؛ مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، دکتر فاطمه محمدبیگی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، دکتر محمد حسین آیتی؛ معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر روجا رحیمی؛ رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر آرمان زرگران؛ مدیر توسعه امور بین الملل معاونت بین الملل دانشگاه و رئیس سمپوزیوم، و میهمانان این سمپوزیوم از چندین کشور جهان و استادان و دانشجویان طب ایرانی، داروسازی سنتی و تاریخ پزشکی، شامگاه چهارشنبه 30 آبان ماه 1403 در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر زرگران، هدف از برگزاری این سمپوزیوم را فراهم کردن بستری برای بیان تجربیات صاحب نظران کشورهای مختلف درخصوص ادغام طب سنتی در نظام سلامت عنوان کرد و افزود: طی دو روز برگزاری سمپوزیوم، سیاستگذاری های ملی و بین المللی کشورهای مختلف در حوزه طب سنتی و چالش ها و راهکارها به اشتراک گذاشته می شود.
وی در ادامه پیرامون روند برگزاری سمپوزیوم و نشست های تخصصی صحبت کرد.
در ادامه دکتر آیتی با بیان این مطلب که ایران به داشتن میراث غنی و باستانی طب سنتی افتخار می‌کند، افزود: این میراث ریشه در قرن‌ها دانش و تجربه عمیق دارد و مدت‌هاست که به عنوان ستونی برای سلامت و تندرستی در این منطقه و فراتر از آن خدمت کرده است.
معاون بین الملل دانشگاه در ادامه گفت: ما امروز در حالی که این میراث را گرامی می‌داریم، متعهد به ترویج و مدرنیزه کردن طب سنتی با ادغام آن با فناوری‌های پیشرفته و ایجاد قوانین و مقررات قوی هستیم. ما همچنین مشتاقیم از تجربیات ارزشمند مهمانان عزیزمان از کشورهای مختلف جهان بیاموزیم. بینش‌ها و تخصص شما به ما کمک خواهد کرد تا آینده‌ای را شکل دهیم که در آن طب سنتی و مکمل بتواند تحت چارچوب‌هایی که ایمنی، کارایی و دسترسی برای همه را تضمین می‌کند، شکوفا شود.
دکتر آیتی همچنین ابراز امیدواری کرد که این رویداد راه را برای تغییرات معنادار، درک متقابل و پیشرفت در حوزه طب سنتی برای ارتقای سلامت از طریق سنت، علم و نوآوری هموار کند.
در ادامه دکتر حسینی یکتا، با بیان این مطلب که ایران کشوری پیشرو در ادغام طب سنتی در نظام سلامت است، گفت: باتوجه به ظرفیت غنی طب سنتی و متخصصان آن، تنوع اقلیمی و گیاهی و همچنین وجود اسناد بالادستی هم راستا با سازمان جهانی بهداشت، می توانیم در بهره مندی عالمانه از طب های سنتی و مکمل بیش از پیش نقش آفرینی کنیم.
دکتر محمدبیگی سخنران بعدی این مراسم بود که طب سنتی را میراثی گرانبها در حفظ سلامت مردم دانست و افزود: ما با تشکیل فراکسیون طب سنتی در مجلس شورای اسلامی تلاش کردیم به عنوان قانونگذار برای ارتقا طب سنتی بکوشیم و فاصله مردم را با طب سنتی کاهش دهیم.
وی با تأکید بر اینکه اقتصاد دارویی از بزرگترین اقتصادهای دنیاست، ابراز امیدواری کرد که ایران در این حوزه بتواند با سایر کشورها رقابت کند.
در ادامه دکتر رئیس زاده، با تأکید بر جایگاه طب ایرانی در مفاهیم بنیانی علم پزشکی، گفت: پزشکان امروز بر شانه های بزرگان و حکیمانی چون ابن سینا و رازی ایستاده اند، گفت: همان طور که پیشرفت حیرت انگیز علم پزشکی را نمی‌توان نفی کرد، پیشینه و ریشه آن نیز قابل نفی نیست.
این مراسم با سخنرانی دکتر کیم پیرامون تاریخچه و روند قانونگذاری سازمان جهانی بهداشت در حوزه طب سنتی و رویکرد و استراتژی نوین این سازمان که برپایه یک نظرسنجی جهانی و با استفاده از شاخص های کلیدی طب سنتی تدوین شده است، ادامه پیدا کرد.
وی در ادامه درباره جایگاه کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت در حوزه طب سنتی و وضعیت این کشورها در زمینه ادغام طب سنتی در نظام سلامت صحبت کرد.
در پایان دکتر جعفریان، با بیان این مطلب که طب سنتی یک واقعیت است، افزود: ما در وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت در کشور باید به طب مکمل به عنوان یک واقعیت نگاه کنیم و در وسعت کلان به آن بپردازیم.
مشاور عالی وزیر بهداشت در ادامه بر لزوم رویکرد علمی در طب سنتی و تدوین ضوابط و دستورالعمل های کارآمد در این حوزه و توسعه و ترویج اصولی آن در جامعه تأکید کرد.ا

این سمپوزیوم طی دو روز و 5 پنل تخصصی برگزار می شود. 

  • گروه خبری : حوزه ریاست,طب ایرانی,داروسازی سنتی,تاریخ پزشکی,معاونت بین الملل,همایش
  • کد خبر : 284646
کلمات کلیدی
خاطره فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید