نخستین مدخل تاریخ اخلاق پزشکی در دایرة المعارف اخلاق پزشکی اسلامی منتشر شد
مقاله «محنة الطّبیب، آزمونی برای احراز صلاحیت پزشکان با تأکید بر اصول و ارزش های اخلاقی» به قلم سمانه عربیان، دانشجوی دکتری تخصصی تاریخ پزشکی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ نخستین مدخل حوزه تاریخ اخلاق پزشکی منتشرشده در دایرة المعارف اخلاق پزشکی اسلامی است.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دایرة المعارف اخلاق پزشکی اسلامی با هدف ایجاد مجموعه ای که در برگیرنده اطلاعاتی جامع درباره اخلاق پزشکی اسلامی باشد، تدوین شده است و قصد دارد ضمن تجمیع دستاوردهای این حوزه، بتواند نقص های موجود در برخی از حیطه های اخلاق پزشکی اسلامی را شناسایی و در جهت رفع آن بکوشد.
دایرة المعارف اخلاق پزشکی اسلامی حیطه های مختلفی همچون؛ اخلاق در پژوهش، فنآوریهای نوین پزشکی، رابطه پزشک و بیمار، اخلاق سازمانی در حوزه سلامت، اخلاق پزشکی و گروههای آسیبپذیر، اخلاق در آموزش و آموزش اخلاق پزشکی، اخلاق در سلامت عمومی، تاریخ اخلاق پزشکی، مبانی فلسفی اخلاق پزشکی، و مبانی حقوق و اخلاق پزشکی را در بر می گیرد.
مقاله «محنة الطّبیب، آزمونی برای احراز صلاحیت پزشکان با تأکید بر اصول و ارزش های اخلاقی» به قلم سمانه عربیان، دانشجوی دکتری تخصصی تاریخ پزشکی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ به عنوان نخستین مدخل حوزه تاریخ اخلاق پزشکی در این دایرة المعارف منتشر شد.
نگارنده این مقاله در توضیح ضرورت پرداختن به این مبحث می گوید: از آنجا که امتحان پزشکان و تعیین صلاحیت پزشکی از دیرباز از امور مهم به شمار می آمده است؛ در این پژوهش سعی شده است با رویکرد تاریخی، ضمن معرفی آثار مستقل نگاشته شده، به بیان اوصاف و ویژگی های اخلاقی پزشکی در آثار و اقوال پیشینیان پرداخته شود.
ارسال نظر